lördag 25 juli 2009

Varför spelar vi så lite sällskapsspel i Sverige än i t.ex Tyskland

Nyss hemkommen från vår tältsemester så funderar jag en del på hur det kan vara att vi i Sverige spelar så lite sällskapsspel än till exempel familjer i Tyskland.
I Tyskland så är det vanligt att när man träffas två familjer, för att umgås både vuxna och barn, så äter man gott och tar sedan fram ett spel. Det är ofta så att barnen spelar ett spel som är lite enklare och de vuxna tar sig an något spel som kräver lite mer utmaning t.ex Thebes, Puerto Rico etc. Spelar vuxna tillsammans med barnen brukar det oftast bli något enklare typ kortspel m.m.
Varför är det inte vanligare här hemma? Varför lyckas man så bra med detta i Tyskland? Hur kan vi göra samma sak i Sverige? Hur kan det vara att man i Tyskland är så duktig på att få fram så många "bra" spel? Många funderingar och inget riktigt svar...

Jag tror att det gäller att uppfostra barnen rätt - spela mycket sällskapsspel i familjen. Kanske inte bara sätta på Tv:n, eller någon bra film utan faktiskt spela mer spel tillsammans på lediga stunder. Framförallt får man ju inte glömma bort att man har väldigt roligt tillsammans om man hittar något spel som alla i familjen tycker om.

Om vi gör detta kommer då nästa generation att spela mer sällskapsspel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar